Wie zijn wij

Ongeveer 20 jaar geleden zijn wij gestart met het verzorgen van sinterklaasfeesten onder de naam
” het sinterklaasmagazijn” , we groeide door de jaren heen en sinds juni 2014 zijn wij officieel een stichting, wij dragen het sinterklaasfeest een warm hart toe.

Onze slogan is ook ” ieder kind heeft recht op sinterklaas”

Het Sinterklaasmagazijn is een organisatiebureau gespecialiseerd in Sinterklaas amusement. Wij bestaan uit een collectief van professionele artiesten en staan garant voor een onvergetelijke Sinterklaasbeleving. Met prachtige kostuums, professioneel haar- en grimewerk, subliem samenspel en een flinke dosis improvisatietalent voeden wij de fantasie die het sprookje werkelijkheid maakt.

Kwaliteit en perfectie staan bij ons hoog in het vaandel. Wij bieden extra veel aandacht aan onze uiterlijke vertoning met nadruk op detail. Kinderen geloven in een sprookje en om dat sprookje als waarheid te kunnen verkopen vertonen wij ons uitsluitend in klassiek tenue en met het meest professionele kap- en grimewerk. Tot in de kleinste details maken wij de gelijkenis met de échte Sinterklaas mogelijk. Het vermaken van kinderen en het op hoog niveau in stand houden van deze eeuwen oude volkstraditie is voor ons pure passie.

Wij zijn er dan ook trots op dat wij één van de Sinterklaaskeurmerken mogen dragen. Keurmerkhouders bieden kwaliteit, betrouwbaarheid en vakmanschap, voorwaarden om deskundig en op verantwoorde wijze te voldoen aan de wensen van het Sint-vierend publiek in Nederland en België.

Het team van Stichting Sinterklaasmagazijn is gespecialiseerd in het op professionele wijze vertolken van Sinterklaas en zijn Pieten. Onze acteurs weten door hun jarenlange ervaring als geen ander indruk te maken op de kinderen. Daarnaast vindt u bij Het Sinterklaasmagazijn alles wat u nodig heeft voor een geslaagd Sinterklaasfeest. De mogelijkheden zijn onbegrensd. Met onze kennis en ervaring kunnen wij u een hoop werk uit handen nemen. U kunt ons enkel boeken voor een optreden van Sinterklaas maar u kunt ons ook inschakelen voor de totale organisatie van uw evenement of een onderdeel daarvan. Op basis van uw wensen en ideeën verzorgen wij al het denk- en regelwerk. Wij zijn zeer flexibel en helpen u graag aan creatieve oplossingen. Mocht u bijzondere wensen hebben dan kunnen wij een beroep doen op ons uitgebreide netwerk. Zo kunnen wij op ieder formaat decors, attracties, entertainment, artiesten, muziek, kostuums, techniek en catering regelen.

Kortom, een geslaagd Sinterklaasfeest begint bij Het Sinterklaasmagazijn. Bekijk de vele mogelijkheden of neem vrijblijvend contact met ons op. Ons ervaren team haalt alles uit de kast voor een onvergetelijke Sinterklaas beleving.

Wat doen wij?

Vanaf 2018 is onze Sinterklaas de Sinterklaas van de intocht in Weesp, een grote intocht waar Sinterklaas aankomt met een boot met vele pieten en een rondrit maakt door de stad op zijn trouwe paard Amerigo.

Het sinterklaasmagazijn kwam een aantal jaar belangeloos langs bij het sinterklaas feest van de in 2016 overleden Shaynee Beense, zij organiseerde dit feest voor kinderen die onder andere aan neuroblastoom-kanker lijden.

In 2011 en 2012 was het Sinterklaasmagazijn een onderdeel van de Sintercity- express, de trein reed door Nederland en haalde kinderen op uit gezinnen die onder de armoedegrens leven en bracht hen naar een fantastisch sinterklaasfeest.

Tijdens de intocht van Amsterdam varen onze pieten mee op de Pietenboot.

Een aantal jaar heeft het Sinterklaasmagazijn meegedaan aan de intocht in het Rotterdamse Zevenkamp. Het Sinterklaasmagazijn heeft al jaren een fijne samenwerking met de organisatie van Stichting Sinterklaas is jarig.

Bij Stichting Wensjes Almere zijn we ook een graag geziene gast, Stichting Wensjes zet zich in voor gezinnen die onder de armoedegrens leven en organiseren voor de kinderen in deze gezinnen een geweldig sinterklaasfeest, Het sinterklaasmagazijn werkt hier vrijwillig aan mee, want elk kind heeft recht op sinterklaas!

Ook is het sinterklaasmagazijn bekend van de Pakjesboot-dagen in de Almeerse havenkom, Huizen en Haarlem, Tijdens deze dagen, de Pakjesbootdagen, geeft Sinterklaas kinderen de kans om samen met hun papa en mama, oma of opa of anderen, aan boord te komen kijken.

Aan boord kunnen de kinderen zien hoe de Sint en zijn Pieten leven en werken. In de kombuis maken de Bakpieten pepernoten, marsepein, borstplaat en ander lekkers. In het pakjesruim zijn de Inpakpieten koortsachtig bezig alle cadeaus voor de kinderen van Nederland in te pakken. En als de kinderen heel stilletjes doen mogen ze ook nog een blik werpen in de slaapkamer van Sinterklaas. In de werkkamer ontmoeten de kinderen de Sint achter zijn bureau met het Grote Boek van Sinterklaas. Voor foto’s neem een kijkje in onze foto galerij.

Samenwerkende organisaties en sponsoren van de pakjesbootdagen:

logos-footer-20161114 (1)

Het sinterklaasmagazijn draagt alle kinderen een warm hart toe, wij doneren dan ook elk jaar een bedrag aan KiKa tegen de bestrijding en voor onderzoek van kinderkanker.

Neem een kijkje op onze website en reserveer tijdig Uw huisbezoek, bedrijfsbezoek of schoolbezoek.

Namens team Stichting Sinterklaasmagazijn,

Michael van Campenhout-Nowakowski (Voorzitter)

Ester Hof-monden (penningmeester)

Gert-Jan de Wit (Secretaris)

keur15

kika-logo

ANBI-logo

 

Sinds 25 mei 2018 is de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) van toepassing. 

Alle foto’s op deze website geplaatst zijn met uitdrukkelijke toestemming van de zichtbare personen op de foto’s.

 

  • aanhef
   Naam
   Email
   Telefoonnummer
   Onderwerp
   Bericht
   [recaptcha]
  • Pakjesbootdagen 2016

   Sinterklaas nodigt iedereen uit om een kijkje te nemen aan boord van zijn schip !

   De enige échte, maar vooral bekendste Stoomboot van Sinterklaas zet binnenkort weer koers naar Nederland. Pakjesboot 12, ook bekend als het 100 jaar oude, voormalig stoomschip Hydrograaf, is sinds 1985 de officiële stoomboot waarmee Sint en zijn Pieten vanuit Spanje komen varen. Ook dit jaar zal de stoomboot wederom worden ingezet bij de landelijke intocht van Sinterklaas! Pakjesboot 12 zal een aantal dagen op verschillende plekken in Nederland afmeren. Tijdens deze dagen geeft Sinterklaas kinderen de kans om samen met hun papa en mama, oma of opa of anderen, aan boord te komen kijken. Heb jij altijd al willen kijken wat er zich allemaal aan boord van de Pakjesboot 12 afspeelt? Grijp dan nu deze unieke kans en kom aan boord.

   Op dinsdag 22 en woensdag 23 november is de Pakjesboot weer te bezoeken in de Almeerse Havenkom.

   Op maandag 21 november is de pakjesboot 12 in Huizen te bezichtigen.

   Aan boord kunnen de kinderen zien hoe de Sint en zijn Pieten leven en werken. In de kombuis maken de Bakpieten pepernoten, marsepein, borstplaat en ander lekkers. In het pakjesruim zijn de Inpakpieten koortsachtig bezig alle cadeaus voor de kinderen van Nederland in te pakken. En als de kinderen heel stilletjes doen mogen ze ook nog een blik werpen in de slaapkamer van Sinterklaas. In de werkkamer ontmoeten de kinderen de Sint achter zijn bureau met het Grote Boek van Sinterklaas.

   Klik hier om te reserveren!

   pb

   De kapitein van pakjesboot 12 heet u van harte welkom aan boord!

   • aanhef
    Naam
    Email
    Telefoonnummer
    Onderwerp
    Bericht
    [recaptcha]
   • Stichting Informatie

   • ANBI-logo

    Naam: Stichting Sinterklaasmagazijn
    RSIN/Fiscaal nr: 854144298
    Inschrijvingsnr KvK: 60974036
    Rekeningnummer: Op aanvraag
    Adres: Binderij 3
    1321 EE, Almere
    036-5252335
    Doelstelling:
    1) De stichting heeft ten doel:
    a) het organiseren van festiviteiten rondom het sinterklaasfeest,
    b) het verichten van alle verdere handelingen, die met het vorenstaande in de ruimste zin verband     houden of daartoe bevordelijk kunnen zijn, zonder dat de stichting een en ander bedrijfsmatig gaat verrichten.
    2) De stichting tracht haar doel ondermeer te verwezelijken door:
    a) het organiseren van intochten,U
    b) het organiseren van huisbezoeken,
    c) het organiseren van feesten rondom het thema sinterklaas.
    3) Tot vermogen der stichting worden bestemd:
    a) opbrengsten van de activiteiten van de stichting,
    b) erfstellingen, legaten en schenkingen,
    c) subsidies en bijdrage,
    d) reveneuen van het vermogen,
    e) overige op wettelijke basis verkregen baten.
    Bestuurs samenstelling:
    Voorzitter: dhr M van Campenhout
    Penningmeester: mw E v/t Hof-Monden
    Secretaris: dhr G.J. de Wit
    Beloningsbeleid: vrijwilligers ontvangen een vrijwilligers vergoeding incl. Reis en onkostenvergoeding.
    Beleidsplan Grote evenementen kunnen niet door de stichting zelf gefinancieerd worden. Voor dit soort evenementen doet de stichting een beroep op fondsen en stichtingen met affiniteit met de doelgroep van de betreffende editie. Daarnaast wordt onder andere het bedrijfsleven gevraagd een financiele bijdrage, dan wel een bijdrage in natura te leveren. Deze evenementen zijn kosten dekkend, de stichting bouwt daardoor geen vermogen op.
    Verslag uitgeoefende acticiteiten en financiele verantwoording zijn opvraagbaar bij het bestuur van Stichting Sinterklaasmagazijn.

     

   • Disclaimer

   • Alle rechten waaronder de auteursrechten op al het materiaal op “Sinterklaasmagazijn.nl” (alle pagina’s vallend binnen het domein Sinterklaasmagazijn.nl) berusten bij de Stichting Sinterklaasmagazijn.
    Het is niet toegestaan om zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming van het sinterklaasmagazijn informatie (teksten, beelden, geluid en html-codes daaronder begrepen) via electronische en gedrukte media of op welke andere wijze ook, op te slaan en/of te verspreiden.
    Linken en refereren naar “sinterklaasmagazijn.nl” mag wel. Het liefst met de URL “https://www.sinterklaasmagazijn.nl/”.
    Door materiaal in te sturen ter publicatie verleent u sinterklaasmagazijn.nl een onbeperkt recht, zonder dat dan enige tegenprestatie verschuldigd is. Sinterklaasmagazijn.nl kan niet aansprakelijk worden gehouden voor de inhoud van en publicatie van vrijwillige bijdragen, zoals te vinden in de rubrieken “Gastenboek”of “foto’s”.

    Gebruik van deze website

    De informatie op deze website is bedoeld ter algemene informatie.
    Sinterklaasmagazijn.nl beheert en onderhoudt deze website.
    Sinterklaasmagazijn.nl kan niet garanderen dat de website foutloos of ononderbroken functioneert.
    Gebruik van deze website dat (i) het gebruik van andere bezoekers stoort, (ii) het functioneren van deze website in gevaar kan brengen of (iii) de geboden informatie of onderliggende software kan aantasten, is niet toegestaan.

    Informatie van derden, producten en diensten

    Op de website wordt, al dan niet door middel van hyperlinks, verwezen naar informatie, producten en diensten verstrekt door derden.
    Dergelijk materiaal is door Sinterklaasmagazijn.nl niet nader beoordeeld op redelijkheid, juistheid, volledigheid of actualiteit. Sinterklaasmagazijn.nl wijst iedere aansprakelijkheid ter zake nadrukkelijk van de hand. Wanneer u zonder verificatie of nader advies gebruik maakt van de geboden informatie, producten en diensten verstrekt door derden, doet u dit voor eigen rekening en risico.

    Stichting Sinterklaasmagazijn aanvaardt terzake geen enkele aansprakelijkheid.

    Uitsluiting van aansprakelijkheid

    Sinterklaasmagazijn.nl aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid ten aanzien van deze website. Onder andere aanvaardt Sinterklaasmagazijn.nl geen enkele aansprakelijkheid wat betreft (i) defecten, virussen en andere onvolkomenheden tengevolge van de toegang of het gebruik van deze website, (ii) de informatie die op of via deze website ter beschikking wordt gesteld, (iii) het onderscheppen, manipuleren of ander oneigenlijk gebruik van informatie die via de website of per e-mail aan sinterklaasmagazijn.nl  wordt gezonden of aan u wordt gezonden, (iv) het verlies van gegevens, (v) downloading of gebruik van software die via deze website beschikbaar wordt gesteld, of (vi) aanspraken van derden in verband met gebruik van deze website.
    De uitsluiting van aansprakelijkheid strekt mede ten gunste van bestuurders en medewerkers van Stichting Sinterklaasmagazijn.

    Toepasselijk recht

    Deze website en alle op deze website gepubliceerde informatie (inclusief deze disclaimer) zijn in beginsel gericht op het Nederlandse publiek en worden beheerst door Nederlands recht. De Nederlandse rechter is bij uitsluiting bevoegd te oordelen over eventuele geschillen die in verband met deze website en de daarop gepubliceerde informatie ontstaan.

    Wijzigingen

    Stichting Sinterklaasmagazijn behoudt zich het recht voor om de informatie op deze website (inclusief de tekst van deze disclaimer) te allen tijde te wijzigen zonder hiervan nadere aankondiging te doen. Het verdient aanbeveling om deze disclaimer geregeld te raadplegen, zodat u van eventuele wijzigingen op de hoogte geraakt.