nieuws

piet

(Seizoen 2018)

De Pakjesbootdagen.

Ook in 2018 zal Pakjesboot 12 een aantal dagen afmeren in diverse steden in Nederland.

Tijdens deze dagen, de Pakjesbootdagen, geeft Sinterklaas kinderen de kans om samen met hun papa en mama, oma of opa of anderen, aan boord te komen kijken.

Aan boord kunnen de kinderen zien hoe de Sint en zijn Pieten leven en werken. In de kombuis maken de Bakpieten pepernoten, marsepein, borstplaat en ander lekkers. In het pakjesruim zijn de Inpakpieten koortsachtig bezig alle cadeaus voor de kinderen van Nederland in te pakken. En als de kinderen heel stilletjes doen mogen ze ook nog een blik werpen in de slaapkamer van Sinterklaas. In de werkkamer ontmoeten de kinderen de Sint achter zijn bureau met het Grote Boek van Sinterklaas.
Heb jij altijd al willen kijken wat er zich allemaal aan boord van de Pakjesboot 12 afspeelt? Grijp dan nu deze unieke kans en kom één van deze dagen aan boord.

Kom je ook naar de Pakjesboot? hier kun je ons vinden! 

 Klik op onderstaande link en reserveer snel!

Amerigo is er klaar voor.

Ook mijn lieve trouwe vriend Amerigo is er klaar voor,  in eerste instantie waren de hoefsmit pieten het gouden hoefijzer kwijt! Groot paniek op het kasteel, want zonder zijn gouden hoefijzer kan Amerigo niet de daken op.

Wist je dat Amerigo al jaren mijn trouwe vriend is? al vanaf 1908 rijd ik met Amerigo door het hele land, bij diverse intochten en over de daken…waar zou ik zijn zonder mijn vriend!

Screenshot_20181110-124733_Chrome

staf

Pietendorp Zuiderzeemuseum in Enkhuizen.

Havenpieten, Muziekpieten, Knuffelpieten, Sportpieten, Pakhuispieten… ze zijn er allemaal weer! In 2018 wordt op zaterdag 24, zondag 25 november en zondag 2 december het Zuiderzeemuseum in Enkhuizen weer omgetoverd tot Pietendorp.
De échte Pakjesboot 12 ligt 24 en 25 november in de haven; de pepernotenbakkerij draait op volle toeren; en de Pieten lopen door de straten van het buitenmuseum en maken er weer een feestje van!
Ook dit jaar zijn alle kinderen die Hulppiet willen worden weer welkom om te helpen de verjaardag van Sinterklaas voor te bereiden. Jullie komen toch ook?

Zaterdag 24 november 2018
Zondag 25 november 2018
Zondag 2 december 2018

Zaterdag 24 november 2017: 10.00 – 16.00 uur
Zondag 25 november 2017: 10.00 – 16.00 uur
Zondag 2 december 2017: 10.00 – 16.00 uur

3619203

staf

Sinterklaas verblijft op Slot zeist.

 Op zaterdag 24 en zondag 25 november opent op verzoek van velen het Slot van Zeist voor de 5e jaar op rij haar deuren voor het verblijf van Sinterklaas en zijn Pieten.

Een belevenement waar kinderen, (groot) ouders en overige vrienden van de Sint weer even kind mogen zijn.

Neem een kijkje in de slaapkamer van de Sint en de slaapkamer van de Elite Pieten. Schuif aan tafel in de eetzaal van Sinterklaas met  ‘Signorita-etiquetta Consuela de Castagnetta’. Help mee in de Pietenbakkerij, deze vind je in de kelders van het Slot.

Sorteer brieven, gedichten en tekeningen in de Postkamer. Dat en nog veel meer … is te zien en te beleven in het slot van Zeist.

thumb_620x349_200240

staf

Sinterklaas heeft het druk.

De voorbereidingen zijn in volle gang, volgende week vertrekt de boot vanaf Spanje naar koud Nederland

de inpakpieten zijn druk met alle cadeau’s, de regelpiet met de agenda en de kombuis draait op volle toeren.

Vele kilo’s lekkernijen gaan er mee naar nederland, pepernoten, chocoladeletters en marsepijn. Druk druk druk, maar de bakpiet zegt duim omhoog, we hebben er zin in!

DSC_0034-300x199 (1)

staf

Sinterklaas komt aan in Weesp.

Zaterdag 17 november komt Sinterklaas met de mooie driemaster “Sanna Sophia” aan in het hart van de mooie stad Weesp.

Een spektakel waarnaar ouders met hun kinderen van uit de wijde omgeving komen.

Het voorprogramma begint om 12.30 uur rond de Kom van Weesp.
Sinterklaas en zo’n 150 zwarte pieten zullen rond 13.00 per boot in de Kom arriveren.
Na het welkom door burgemeester Van Bochove, start de rondrit te paard door het centrum van Weesp.

Deze eindigt ca. 15.00 uur op het Groote Plein bij het Stadhuis, alwaar de balkonscène met Sinterklaas en de burgemeester zal plaatsvinden.

Het belooft weer een fantastische en levendige intocht te worden!

Zaterdag 17 november tussen 11:00 en 18:00 is het centrum van Weesp volledig afgesloten voor auto’s!
Kom dus zo veel mogelijk op de fiets of lopend.
Dat is ook veel beter voor de gezondheid en je kan wat extra pepernoten eten in de aankomende tijd!
sint wp2
staf

Sinterklaas geniet van zijn vakantie.

Het is 12 April en Sinterklaas geniet van zijn vakantie!

Toch wel gek, want als de Sint vakantie heeft is hij thuis. Hier een mooie foto van het prachtige kasteel en een hartelijke Sint-groet uit een mooi en warm Spanje!

123 kasteel

staf

(Seizoen 2017)

Sinterklaasmagazijn stort 135 euro naar KiKa!

Ook dit jaar heeft de stichting weer aan KiKa gedacht en een mooi bedrag bij elkaar gehaald om te doneren aan het goede doel. 135 euro heeft onze penningmeester overgemaakt om de bestrijding van kinderkanker te steunen. Op naar 2018!

kikaheader

staf

Sinterklaasmagazijn op 29 november op pakjesboot 12 in Haarlem.

                                                                    Op woensdag 29 november is het team van het Sinterklaasmagazijn te vinden aan boord van pakjesboot 12 in Haarlem.                                                                            Er zijn nog beperkt plaatsen beschikbaar voor de rondleiding, wil je er heen reserveer dan snel!

Aan boord kunnen de kinderen zien hoe de Sint en zijn Pieten leven en werken. In de kombuis maken de Bakpieten pepernoten, marsepein, borstplaat en ander lekkers. In het pakjesruim zijn de Inpakpieten koortsachtig bezig alle cadeaus voor de kinderen van Nederland in te pakken. En als de kinderen heel stilletjes doen mogen ze ook nog een blik werpen in de slaapkamer van Sinterklaas. In de werkkamer ontmoeten de kinderen de Sint achter zijn bureau met het Grote Boek van Sinterklaas.
Heb jij altijd al willen kijken wat er zich allemaal aan boord van de Pakjesboot 12 afspeelt? Grijp dan nu deze unieke kans en kom één van deze dagen aan boord

reserveren kan via: www.pakjesboot.nl

dsc_0400

staf

Medewerkers Sinterklaasmagazijn in het nieuw!

Met dank aan Ronald Hof van “Plotteron” lopen de mensen van het Sinterklaasmagazijn in het nieuw, mooie grijze vesten met ons logo.

De vesten zijn donkergrijs met een mooie geel rode bedrukking.

vest

staf

Sinterklaashuis in utrecht

Dat is (S)interessant!

In het Huis van Sinterklaas is van alles te zien en te doen! Je maakt kennis met de spannende avonturen uit het lange leven van de Goedheiligman.  En wat helemaal geweldig is…  je wordt door de Sint ontvangen in zijn eigen werkkamer!

Een bezoek aan het Huis van Sinterklaas kost voor volwassenen én kinderen vanaf 3 jaar € 6,00 p.p.  Museumjaarkaart is niet geldig. Groepstarief voor het basisonderwijs is € 30,00 per klas inclusief de begeleiders. Van 20 november t/m 5 december is het huis iedere dag geopend van 09.30 tot 17.30 uur. Reserveren is verplicht. Een bezoek aan het Huis van Sinterklaas duurt ongeveer een uur. Per 20 minuten kan er een groep van 30 personen het huis binnengaan. Het Huis van Sinterklaas is te vinden aan de Lange Nieuwstraat 38
in Utrecht.

Kaarten zijn vanaf 23 oktober te bestellen via bestel tickets online

HetSinterklaashuis20111013

staf

Pietendorp Enkhuizen 2017

Havenpieten, Muziekpieten, Molenpieten, Fotopieten, Pakhuispieten, ze zijn er allemaal weer! In 2017 wordt op zaterdag 25, zondag 26 november en zondag 3 december het Zuiderzeemuseum in Enkhuizen weer omgetoverd tot Pietendorp. De pakjesboot ligt in de Marker haven, de pepernotenbakkerij draait op volle toeren, de Pieten lopen door de straten van het buitenmuseum en zij maken er weer een feestje van. Alle kinderen die Hulppiet willen worden, zijn ook dit jaar weer welkom om te helpen bij het voorbereiden van de verjaardag van Sinterklaas. Jullie komen toch ook?

Zaterdag 25 november, zondag 26 november en zondag 3 december is het Pietendorp open van 10.00 tot 17.00 uur. Het Pietendorp is te bereiken via de stadsingang aan de Wierdijk of via de dienstingang aan de Kooizandweg in Enkhuizen. Volg de omleidingsborden en de instructies van de verkeersregelaars om de auto te parkeren.

kinderen 3 t/m 12 jaar 10,-

Volwassene 12,50

pietendorp

staf

De Kapitein geeft groen licht

De kapitein van pakjesboot 12 heeft Sinterklaas en wegwijs-piet laten weten dat de pakjesboot gereed is voor vertrek, na het jaarlijkse onderhoud en schilderwerk is de stoomboot weer klaar “er zat een klein gaatje in het ruim, maar dat is gemaakt” aldus de kapitein, het wachten is nu op de laadpieten die alle cadeau’s en lekkernijen aan boord moeten brengen. Ook op de boot in de kombuis wordt druk gewerkt om extra kruidnootjes te bakken en in het inpakruim zijn de inpakpieten druk “we hopen dat we alles op tijd ingepakt krijgen voor al die lieve kinderen in Nederland” aldus de inpakpieten.

De kapitein zegt ahoi en wegwijs-piet zegt recht zo die gaat, het is bijna tijd om te vertrekken naar het koude Nederland!

kapitein

staf

Sinterklaas naar de kapper

Sinterklaas vond dat het hoog tijd was zijn haren weer eens te laten knippen, omdat knippiet druk was met de pieten besloot sinterklaas in Spanje de kapper te bezoeken.

De kapper heeft belooft zijn uiterste best te doen, maar zei eerlijk dat hij niet zo veel ervaring heeft met het prachtige haar van de Sint. “het is nogal een klus al die krullen, die mooie snor en dan moet het ook nog onder de mijter passen” aldus kapper Juan Alvares de Soussa.

Komt dat wel goed?

kapper

staf

De stad van Sinterklaas in Archeon

Kom naar Archeon en bezoek De Stad van Sinterklaas!

Help jij alle Pieten mee?

Huis van Sint – Slaapkamer van Sint – Pietenkamer
Schoenmaakpiet – Acrobatenpiet – Schrijfpiet – Pakjeshuispiet – Pepernotenpiet

In de Stad van Sint logeert sint in het koopmanshuis, bezoek zijn woonhuis en zijn speciale werkkamer. De pieten logeren in een grote pietenslaapkamer. De inpakpiet, de paardenpiet, de ezelpiet en de timmerpiet, ze zijn er allemaal. Laten we de pepernotenpiet niet vergeten, hij bakt heel veel pepernoten in de bakkerij van Archeon. In de pietenhuisjes kunnen de kinderen verschillende opdrachten doen, zoals pakjes gooien, rijmen met de rijmpiet, kleuren met de tekenpiet, pakjes schieten met pijl en boog, schrijven met een veer en nog veel meer. Behaal ook jouw Pietendiploma!

Op zondag 26 november is er een heerlijke Sinterklaasbrunch van 11.00 tot 13.00 uur inclusief entree tot de Stad van Sinterklaas.

Bestel tickets online

De Grote Sinterklaas Poort is geopend van 11.00 uur tot 16.30 uur op zaterdag 25 en zondag 26 november. De stad van Sinterklaas is te vinden aan de Archeonlaan 1 in Alphen aan den Rijn.

5bf9ee678e77b1c943f06a044d49823e--vans

staf

Brief van Sinterklaas

Spanje, Maandag 16 oktober 2017

Aan de burgemeester en alle kinderen in de gemeente Almere,

Burgemeester en kinderen, het is bijna weer zo ver, nog enkele weken en dan ben ik weer jarig. Dat betekent dat er voor mij en voor mijn pieten weer drukke tijden zijn aangebroken. Hier in Spanje, waar het nog best warm is, worden alle voorbereidingen weer getroffen om naar Nederland te komen en daar heb ik ontzettend veel zin in.

Ook dit jaar stond ik voor een moeilijke keuze. Wanneer ga ik naar Almere? Ik heb druk overleg gevoerd met mijn feestpiet en mijn reispiet en we hebben besloten, dat zondag 18 november een mooie datum is. Hoe ik naar Almere kom is nog een verrassing. Wel heb ik tegen mijn reispiet en mijn feestpiet gezegd dat ik er de hele dag voor uittrek. Wij hebben het plan om rond 13.30 uur in Almere aan te komen.

Burgemeester en kinderen in Almere, ik zie jullie graag allemaal weer in Almere op 18 november 2017!

Hoogachtend,

handtekening

Sinterklaas_en_het_Dikke_Boek_Wallpaper

staf

Van Delft opent Pepernotenfabriek in Almere

Producent Van Delft uit Harderwijk is al sinds 1880 ‘hofleverancier van Sinterklaas’ waar het pepernoten betreft. Van iedere 100 in Nederland verkochte pepernoten komen er ongeveer 70 uit deze bakkerij, die de grootste en oudste pepernotenfabriek ter wereld is. De laatste jaren heeft het bedrijf tal van nieuwe luxe pepernoten geïntroduceerd. Dit jaar is het assortiment aangevuld met roomboter kruidnoten volgens oud recept.

Pepernoten zijn een Nederlandse traditie waarvan de oorsprong teruggaat tot de 16e eeuw. In die tijd krijgen kinderen bij het Sinterklaasfeest pepernoten die gemaakt zijn van deegresten van peper- en kruidkoek. Schilderijen van Jan Steen laten het eten van pepernoten zien. Sinds de 18e eeuw is de pepernoot zoals wij deze kennen in trek. Deze is van dezelfde soort kruiden gemaakt als speculaas en ontstaat als zeelieden peper, nootmuskaat, kaneel, gember en kruidnagelen meenemen uit het Verre Oosten.  De pepernoot met de meeste kruiden en de bolle vorm wordt het meest populair en wordt ‘kruidnoot’ genoemd. In de volksmond gebruikt men echter vooral de verzamelnaam pepernoot.

In de 19e eeuw staat de pepernoot voor het eerst vermeld in kookboeken. Het strooien van pepernoten is een traditie die in de 19e eeuw ontstaat. In die jaren komt Sinterklaas voor het eerst bij mensen thuis. Het strooien van de pepernoten zou symbool staan voor vruchtbaarheid. Voor Sint Nicolaas zijn kinderen het mooiste bewijs van vruchtbaarheid. Tegenwoordig is Sinterklaas een erg populair en typisch Nederlands volksfeest dat staat voor warmte, gezelligheid, familie, lekkernijen en cadeautjes.

U vindt Van Delft’s Pepernotenfabriek aan de Stationstraat 45 in Almere.

pepernoten-winkel-den-bosch

staf

 Nostalgische cadeaus populair rond Sinterklaas

Nostalgische geschenken als bordspellen zijn dit jaar populair als sinterklaascadeau.

 Er worden veel dingen van Pokémon verkocht, maar ook veel bordspellen, zoals Kolonisten van Catan en Monopoly.

Ook in de speelgoedwinkels zijn zowel bordspellen als Pokémon-artikelen populair. De Pokémon-hype blijkt nog lang niet voorbij. De ruilkaarten, maar ook de videospellen met dit thema zijn erg populair.

nostalgische-cadeaus-populair-rond-sinterklaas

staf

Sinterklaasmagazijn heeft een nieuw rekeningnummer

Stichting Sinterklaasmagazijn is overgestapt naar een nieuwe bank, de Rabobank, voor giften en sponsoring van evenementen én omdat de Rabobank met de stichting meedenkt! Ook is de stichting in onderhandeling voor mobile pinautomaten! Het nieuwe bankrekeningnummer is NL08 RABO 0323 0777 14.

logo-rabo.0d90f4

staf

Sinterklaas vraagt steun voor KiKa

Het Sinterklaasmagazijn steunt KiKa voor bestrijding en onderzoek.

KiKa heeft als doelstelling 95% genezing voor kinderen met kanker en daar hebben zij uw hulp hard bij nodig.
Word donateur, steun ons éénmalig of kom in actie voor KiKa. Want de strijd tegen kinderkanker winnen we alleen als we het samen doen.

Namens de kinderen bedankt voor uw steun!

kikaheader

staf

Sinterklaasjournaal start 9 november

Vanaf 9 november 2017 begint het Sinterklaasjournaal weer. De uitzendingen vinden iedere avond plaats tot en met 4 december 2017 en beginnen om 18.00 uur. Ze worden uitgezonden door NTR op Zapp (NPO 3). Het Sinterklaasjournaal wordt gepresenteerd door Dieuwertje Blok. Het Sinterklaasjournaal bestaat sinds 2001 en heeft elk jaar een ander thema. Sinterklaas komt overigens op 18 november 2017 in Dokkum aan en trekt dan het hele land door om pakketjes af te leveren bij alle (lieve) kinderen. Sinterklaas wordt niet meer vergezeld door kleurenpieten, lees hier meer over in het stuk hieronder.

sj2

staf

Geen ‘bontgekleurde’ Pieten meer in Sinterklaasjournaal

De NTR stapt af van de gekleurde Pieten die vorig jaar te zien waren in het Sinterklaasjournaal. “De bontgekleurde pieten van vorig jaar keren niet terug. Dat vonden we achteraf gezien niet zo geslaagd, het paste te weinig binnen de traditie en zag er niet leuk uit.”

Meer dan zeggen dat het Sinterklaasjournaal kiest voor “een soort vijftig tinten grijs”, wil ze niet.”Dan vertel ik te veel over de verhaallijn”. Aldus Willemijn Francissen, mediadirecteur van de NTR.

Maar we weten allemaal dat je zwart wordt als je door een schoorsteen gaat en dat is wat Pieten doen. Bij ons is zwart geen huidskleur, maar roet.”

De NTR, die met het Sinterklaas-journaal leidend is voor hoe Pieten er uit zien, “voert een eigen koers”. “En laten onze oren niet hangen naar welke extreme groep dan ook.” Francissen benadrukt daarbij dat de vorm van Piet al jaren aan het veranderen is. “Sinds 2006 hebben we het niet meer over Zwarte Piet, lang voor de hele discussie begon. We hebben Huispiet, Pietje Precies, Wellespiet, dat soort namen. Ook de oorbellen en rode lippen zijn verdwenen. Zonder dat iemand zich daaraan stoorde. Ze denkt niet dat ze de mensen die vinden dat Zwarte Piet moet blijven ooit tevreden kan stellen en ook de mensen die vinden dat de hulpjes moeten verdwijnen niet. “Je kunt met hen ook geen debat meer voeren, want het gaat hen alleen nog maar om hun zin doordrijven”.

De NTR is niet van plan zich volledig te vormen naar de voor- of tegenstanders van Zwarte Piet. De NTR zoekt de nuance, de gulden middenweg.

Bron: NU.NL

ANP051017042-1nietpiet

staf

Sinterklaas en Kerstman gaan hand in hand!

Sinterklaas en de kerstman gaan samenwerken, vanaf nu is de kerstman ook te reserveren via het Sinterklaasmagazijn!

De Kerstman op bezoek? Onze Kerstman ziet eruit alsof hij zo uit
de Coca Cola commercial is gestapt!
Altijd vrolijk en altijd in voor een praatje is hij de vriend van groot en klein!

Natuurlijk kan hij alleen op bezoek komen, maar hij vind het nog gezelliger als hij zijn Noordpoolgroep mag meenemen.
Deze groep bestaat dan uit de Kerstman, een Kerstmeisje en een ondeugende Kerstelf.

Zij kunnen cadeautjes uitdelen, de gasten vermaken of bij een Meet & Greet op de foto met de kinderen.

stkrt

staf

Sinterklaas krijgt het druk..

Zoals elk jaar lopen de reserveringen weer als een stoomboot, wilt u bij Het Sinterklaasmagazijn reserveren wees dan optijd!

Bij het kopje informatie kunt u lezen onder bezoeken wat u van ons kunt verwachten.

Op 3,4 en 5 December bezoekt Sinterklaas alléén huisadressen in Almere.

Sinterklaas-kijkt-in-grote-boek

staf

Intocht 7-kamp 18 november 2017

Ook dit jaar is voor het 6e jaar op rij het Sinterklaasmagazijn weer aanwezig als versterking bij de intocht in de Rotterdamse wijk zevenkamp, Het Sinterklaasmagazijn heeft al die jaren een fijne samenwerking met de organisatie Sinterklaas is jarig.

De  route zal gaan vanaf  start punt  VTV De Tochten, om 14.00 uur

via de Cole Porterstraat, linksaf de Tochtenweg op, halverwege de Tochtenweg gaat de stoet de metrobaan  over en

na Ca 50 meter voorbij de overgang  naar rechts en direct weer rechts en secundair aan de Tochtenweg rijden.

Daarna naar links de Lauwersmeer op.
Direct naast de rijweg aan Lauwersmeer is een 2 baans fietspad gelegen.
Dit fietspad eindigt op het winkelcentrum.
+/- 14.30 uur aankomst op het
winkelcentrum Ambachtsplein alwaar het feest los zal barsten!

7kamp

staf

Slowpitch Windmill Classics sponsort Sinterklaasmagazijn

Rond het eerste weekend van de maand juli werd het internationale ’SLOWPITCH’ softbal toernooi de Windmill Classic gespeeld op het fraaie sportcomplex van BSC Almere’90 . Een uniek toernooi voor volwassenen, op alle niveaus ! Het enorme evenement werd georganiseerd door BSC Almere’90. Uniek en spectaculair voor Nederland. Inmiddels de vierde editie in successie in het mooie Almere!

Tijdens het jaarlijks evenement van Almere’90 is er door elke speler een Cadeau’tje ingeleverd, deze zijn via de actie “toys for kids” gesponsort aan het Sinterklaasmagazijn, het bestuur is hier uiteraard erg dankbaar voor!

toys for kids3

staf

Unieke Traditionele avond-intocht in Elburg

Op zaterdag 18 november 2017 wordt in het middeleeuwse Vestingstadje Elburg voor het negende jaar op rij, in het licht van de avondschemering Sinterklaas verwelkomd. Om 17.30 uur begint het programma in afwachting van de stoomboot met aan boord Sinterklaas. Rond 18.15 uur meert de sfeervol verlichte stoomboot, met aan boord ruim 200 prachtige zwarte pieten, aan in de haven van het sprookjesachtige Elburg.

Voor dat het zover is, beleven de kinderen een uitbundig sinterklaasfeest aan de Havenkade. Als de stoomboot is aangemeerd, wordt het Spaanse gezelschap ontvangen door de nieuwe burgemeester van Elburg. Vervolgens maakt Sinterklaas een rondtoer op zijn trouwe schimmel Amerigo door de middeleeuwse straatjes van Elburg Vesting. In deze optocht lopen ook paarden van het trompetterkorps mee, een pietenband, de muziekvereniging ‘Concordia’ en de Hellebaardiers van weleer. Van de daken en de nostalgische Vischpoort dalen abseilpieten af. Op de Vischmarkt staat een podium waar Sint en het publiek getrakteerd worden met optredens en ander vermaak.

Rond 20.15 uur vertrekt sint op zijn trouwe schimmel de duisternis in. Het publiek kan dan nog nagenieten van optredens en de vele kraampjes met warme chocomel, speculaas brokken en andere lekkernijen.

Voor meer informatie en het Elburger Sint-journaal ga naar : Sinterklaasintochtelburg

elburg2

staf

Sinterklaas komt aan in het Friese Dokkum

De landelijke intocht van Sinterklaas is dit jaar op zaterdag 18 november 2017 en dat zal zijn in Nederland in de stad Dokkum. Sinterklaas word daar om 12.00 uur verwacht met zijn bont gezelschap aan pieten, de NTR doet live verslag op de Nederlandse televisie.

Sinterklaas zal verwelkomd worden door burgemeester Marga Waanders.
Marga is blij en ook wel trots dat Sinterklaas dit jaar voor Dokkum kiest. “Fantastisch goed nieuws voor Dokkum en de provincie Friesland, we gaan Sinterklaas heel hartelijk welkom heten!.” aldus de burgermeester. Het is nog niet duidelijk hoe dit jaar bij de landelijke intocht de pieten eruit zullen zien, voor een meer traditionele intocht raden wij de mooie avond-intocht in het stadje Elburg aan!

intocht

staf

Sinterklaasmagazijn behoud zijn traditionele Pieten

Het bestuur van Stichting Sinterklaasmagazijn heeft ondanks de voortdurende pieten discussie besloten ook dit jaar

alleen met de traditionele zwarte piet op stap te gaan!

Het Sinterklaasmagazijn houd graag de traditie in ere.

dsc_0060

staf

Geen pakjesbootdagen in Almere 2017

Omdat sinterklaas dit jaar relatief kort in het land is en de pakjesboot via een bepaalde route een aantal plaatsen aan moet doen is de Pakjesboot dit jaar helaas niet in Almere, wel ligt de pakjesboot weer in de Haarlem, ga naar de website voor meer informatie en reserveringen. Pakjesboot12

pakjesboot12-adschaap

staf

(Seizoen 2016)

Sinterklaasmagazijn stort 117.50 naar KiKa

Het seizoen 2016 is voorbij, het team van het Sinterklaasmagazijn heeft hard gewerkt en 117.50 bij elkaar weten te krijgen voor KiKa, op naar 2017!

dsc_0028

staf

Sinterklaasmagazijn bij SBS6 Shownieuws

Vrijdag 2 december 2016 was sinterklaas bij het Vossenhol in Naarden waar het Sinterklaasfeest van Shaynee Beense werd gevierd, de zelfde avond was de sint blij verrast dat hij zichzelf voorbij zag komen bij SBS6 shownieuws!

img_20161206_103245

staf

Sint bezoekt winkelcentrum Westerwatering in Zaandam.

Op woensdag 30 november om 14.00 uur zal de Sint met zijn Pieten een bezoek brengen aan winkelcentrum Westerwatering in Zaandam. Kom je de Sint ook verwelkomen? Uiteraard gaat hij graag op de foto…en misschien staat er al wat in zijn grote boek..je weet nooit….

westerwatering-001-1024x685

staf

Sint brengt bezoek aan supermarkt DEEN in Almere Haven.

Op zaterdag 3 december zal de Sint verwelkomt worden door supermarktmanager Rene Koopmans in de DEEN supermarkt in Almere haven, de sint zal dan de winnaars bekend maken van de tekenwedstrijd en maakt even tijd voor een babbeltje en een foto!

De Sint is in Supermarkt DEEN van 10.30 tot 11.30

100-logo-236x220

staf

Verwelkom de Sint en zijn pieten op 21 november!

Op maandagavond 21 november  zal de Sint met zijn pieten aankomen in de Almeerse havenkom. Op 22 november starten in de Havenkom de pakjes-bootdagen.

De boot wordt verwacht tussen 20.00 en 20.30, het is laat, maar iedereen is welkom om de sint te ontvangen! Uiteraard neemt de sint voldoende strooigoed mee en maakt hij even tijd voor de aanwezige kinderen!

In verband met de veiligheid raad de sint de ouders aan de kinderen wel boven aan de trap van de havenkom te houden.

dsc_0090

staf

Sint rijd de stadsbus vanaf CS naar Almere Haven

Op woensdag 23 november zal de Sint om 12.50 uur een stadsbus van Connexxion met kinderen van het bedrijf via de busbaan naar de pakjesboot brengen, de Sint stuurt de bus zelf, vanaf cs via stadhuisplein, passage, stedenwijk, busstation het oor en door naar haven centrum.

dsc_0181

staf

Supermarkt manager Rene Koopmans sponsort Stichting

     Supermarktmanager Rene Koopmans sponsort het Sinterklaas-magazijn, 50 kilo snoepgoed voor het seizoen 2016!

De stichting is hier uiteraard erg dankbaar voor!

unnamed

staf

Ook dit jaar weer Pakjesbootdagen in de Almeerse Havenkom

Ook dit jaar zal de pakjesboot weer afmeren in de Almeerse Havenkom, de sint is met zijn zwarte pieten in de Havenkom op dinsdag 22 en woensdag 23 november. Op dinsdag 22 november is de boot geopend vanaf 15.30 en op woensdag 23 november vanaf 13.30.

(op maandag 21 november ligt de pakjesboot in Huizen en is geopend vanaf 15.30)

Je kunt weer komen kijken aan boord waar de vrolijke pieten pepernoten bakken, cadeau’s inpakken en speelgoed testen. uiteraard is de sint aanwezig en heeft voor elk kind weer even tijd voor een babbeltje!

De pakjesboot zal op maandag 21 november in de avond aankomen in de Almeerse havenkom met de sint en zijn pieten, de exacte tijd zal spoedig hier te lezen zijn!
Klik hier om te reserveren

dsc_0240

staf

Zwarte pieten discussie

De discussie rondom zwarte piet laait weer op, de Stichting is van mening dat zwarte piet bij het sprookje van het Sinterklaasfeest hoort en zal daarom niet meegaan in het veranderen van zwarte piet.

tumblr_static_1_900_360

staf

Shaynee Beense overleden

Op 16 juni 2016 is Shaynee Beense overleden aan de gevolgen leukemie.
Shaynee organisseerde elk jaar het sinterklaasfeest voor zieke kinderen in pannenkoeken-restaurant ‘t Vossenhol in Naarden.
Haar ouders Ziona en Ramon Beense hebben de organisatie overgenomen en zullen dit feest in ere houden.
Het Sinterklaasmagazijn werkt elk jaar vrijwillig mee aan dit prachtige feest.

3802720

staf

De landelijke intocht van Sinterklaas is dit jaar in het Zuid-Hollandse Maassluis. 

De goedheiligman en zijn pieten komen hier op 12 november aan, waar ze in de historische haven worden verwelkomd door burgemeester Edo Haan. Daarna trekt het gezelschap door de historische binnenstad.

Haan is vereerd dat zijn stad Sinterklaas als eerste mag ontvangen. ”Wat een geweldig nieuws voor Maassluis, we zullen Sinterklaas een onvergetelijke ontvangst bezorgen.”

bron: de Telegraaf

pakjesboot12-adschaap

staf

Sinterklaas stort 247,50 naar KiKa

Stichting Sinterklaas Magazijn heeft over het seizoen 2014 /2015 het mooie bedrag van 247,50 euro bij elkaar weten te halen voor KiKa, dit geld wordt gebruikt door KiKa voor de bestrijding en onderzoeken naar kinderkanker, ook in 2016 steunt Stichting Sinterklaas Magazijn weer het goede doel!

Ook U kunt helpen deze ziekte te bestrijden, stort uw bijdrage op Giro 8118 tnv KiKa.

20151206_154353

staf

Sint wil Bolletje!

Al jaren lang bakken de pieten elk jaar weer verse pepernoten.

Toch gebruikt Sinterklaas ook al jaren de pepernoten van zijn hofleverancier Bolletje. Sinterklaas vind dit zoals hij zelf zegt “gewoon de lekkerste”!

img_20161022_103842

  • aanhef
   Naam
   Email
   Telefoonnummer
   Onderwerp
   Bericht
   [recaptcha]
  • Pakjesbootdagen 2016

   Sinterklaas nodigt iedereen uit om een kijkje te nemen aan boord van zijn schip !

   De enige échte, maar vooral bekendste Stoomboot van Sinterklaas zet binnenkort weer koers naar Nederland. Pakjesboot 12, ook bekend als het 100 jaar oude, voormalig stoomschip Hydrograaf, is sinds 1985 de officiële stoomboot waarmee Sint en zijn Pieten vanuit Spanje komen varen. Ook dit jaar zal de stoomboot wederom worden ingezet bij de landelijke intocht van Sinterklaas! Pakjesboot 12 zal een aantal dagen op verschillende plekken in Nederland afmeren. Tijdens deze dagen geeft Sinterklaas kinderen de kans om samen met hun papa en mama, oma of opa of anderen, aan boord te komen kijken. Heb jij altijd al willen kijken wat er zich allemaal aan boord van de Pakjesboot 12 afspeelt? Grijp dan nu deze unieke kans en kom aan boord.

   Op dinsdag 22 en woensdag 23 november is de Pakjesboot weer te bezoeken in de Almeerse Havenkom.

   Op maandag 21 november is de pakjesboot 12 in Huizen te bezichtigen.

   Aan boord kunnen de kinderen zien hoe de Sint en zijn Pieten leven en werken. In de kombuis maken de Bakpieten pepernoten, marsepein, borstplaat en ander lekkers. In het pakjesruim zijn de Inpakpieten koortsachtig bezig alle cadeaus voor de kinderen van Nederland in te pakken. En als de kinderen heel stilletjes doen mogen ze ook nog een blik werpen in de slaapkamer van Sinterklaas. In de werkkamer ontmoeten de kinderen de Sint achter zijn bureau met het Grote Boek van Sinterklaas.

   Klik hier om te reserveren!

   pb

   De kapitein van pakjesboot 12 heet u van harte welkom aan boord!

   • aanhef
    Naam
    Email
    Telefoonnummer
    Onderwerp
    Bericht
    [recaptcha]
   • Stichting Informatie

   • ANBI-logo

    Naam: Stichting Sinterklaasmagazijn
    RSIN/Fiscaal nr: 854144298
    Inschrijvingsnr KvK: 60974036
    Rekeningnummer: Op aanvraag
    Adres: Binderij 3
    1321 EE, Almere
    036-5252335
    Doelstelling:
    1) De stichting heeft ten doel:
    a) het organiseren van festiviteiten rondom het sinterklaasfeest,
    b) het verichten van alle verdere handelingen, die met het vorenstaande in de ruimste zin verband     houden of daartoe bevordelijk kunnen zijn, zonder dat de stichting een en ander bedrijfsmatig gaat verrichten.
    2) De stichting tracht haar doel ondermeer te verwezelijken door:
    a) het organiseren van intochten,U
    b) het organiseren van huisbezoeken,
    c) het organiseren van feesten rondom het thema sinterklaas.
    3) Tot vermogen der stichting worden bestemd:
    a) opbrengsten van de activiteiten van de stichting,
    b) erfstellingen, legaten en schenkingen,
    c) subsidies en bijdrage,
    d) reveneuen van het vermogen,
    e) overige op wettelijke basis verkregen baten.
    Bestuurs samenstelling:
    Voorzitter: dhr M van Campenhout
    Penningmeester: mw E v/t Hof-Monden
    Secretaris: dhr G.J. de Wit
    Beloningsbeleid: vrijwilligers ontvangen een vrijwilligers vergoeding incl. Reis en onkostenvergoeding.
    Beleidsplan Grote evenementen kunnen niet door de stichting zelf gefinancieerd worden. Voor dit soort evenementen doet de stichting een beroep op fondsen en stichtingen met affiniteit met de doelgroep van de betreffende editie. Daarnaast wordt onder andere het bedrijfsleven gevraagd een financiele bijdrage, dan wel een bijdrage in natura te leveren. Deze evenementen zijn kosten dekkend, de stichting bouwt daardoor geen vermogen op.
    Verslag uitgeoefende acticiteiten en financiele verantwoording zijn opvraagbaar bij het bestuur van Stichting Sinterklaasmagazijn.

     

   • Disclaimer

   • Alle rechten waaronder de auteursrechten op al het materiaal op “Sinterklaasmagazijn.nl” (alle pagina’s vallend binnen het domein Sinterklaasmagazijn.nl) berusten bij de Stichting Sinterklaasmagazijn.
    Het is niet toegestaan om zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming van het sinterklaasmagazijn informatie (teksten, beelden, geluid en html-codes daaronder begrepen) via electronische en gedrukte media of op welke andere wijze ook, op te slaan en/of te verspreiden.
    Linken en refereren naar “sinterklaasmagazijn.nl” mag wel. Het liefst met de URL “https://www.sinterklaasmagazijn.nl/”.
    Door materiaal in te sturen ter publicatie verleent u sinterklaasmagazijn.nl een onbeperkt recht, zonder dat dan enige tegenprestatie verschuldigd is. Sinterklaasmagazijn.nl kan niet aansprakelijk worden gehouden voor de inhoud van en publicatie van vrijwillige bijdragen, zoals te vinden in de rubrieken “Gastenboek”of “foto’s”.

    Gebruik van deze website

    De informatie op deze website is bedoeld ter algemene informatie.
    Sinterklaasmagazijn.nl beheert en onderhoudt deze website.
    Sinterklaasmagazijn.nl kan niet garanderen dat de website foutloos of ononderbroken functioneert.
    Gebruik van deze website dat (i) het gebruik van andere bezoekers stoort, (ii) het functioneren van deze website in gevaar kan brengen of (iii) de geboden informatie of onderliggende software kan aantasten, is niet toegestaan.

    Informatie van derden, producten en diensten

    Op de website wordt, al dan niet door middel van hyperlinks, verwezen naar informatie, producten en diensten verstrekt door derden.
    Dergelijk materiaal is door Sinterklaasmagazijn.nl niet nader beoordeeld op redelijkheid, juistheid, volledigheid of actualiteit. Sinterklaasmagazijn.nl wijst iedere aansprakelijkheid ter zake nadrukkelijk van de hand. Wanneer u zonder verificatie of nader advies gebruik maakt van de geboden informatie, producten en diensten verstrekt door derden, doet u dit voor eigen rekening en risico.

    Stichting Sinterklaasmagazijn aanvaardt terzake geen enkele aansprakelijkheid.

    Uitsluiting van aansprakelijkheid

    Sinterklaasmagazijn.nl aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid ten aanzien van deze website. Onder andere aanvaardt Sinterklaasmagazijn.nl geen enkele aansprakelijkheid wat betreft (i) defecten, virussen en andere onvolkomenheden tengevolge van de toegang of het gebruik van deze website, (ii) de informatie die op of via deze website ter beschikking wordt gesteld, (iii) het onderscheppen, manipuleren of ander oneigenlijk gebruik van informatie die via de website of per e-mail aan sinterklaasmagazijn.nl  wordt gezonden of aan u wordt gezonden, (iv) het verlies van gegevens, (v) downloading of gebruik van software die via deze website beschikbaar wordt gesteld, of (vi) aanspraken van derden in verband met gebruik van deze website.
    De uitsluiting van aansprakelijkheid strekt mede ten gunste van bestuurders en medewerkers van Stichting Sinterklaasmagazijn.

    Toepasselijk recht

    Deze website en alle op deze website gepubliceerde informatie (inclusief deze disclaimer) zijn in beginsel gericht op het Nederlandse publiek en worden beheerst door Nederlands recht. De Nederlandse rechter is bij uitsluiting bevoegd te oordelen over eventuele geschillen die in verband met deze website en de daarop gepubliceerde informatie ontstaan.

    Wijzigingen

    Stichting Sinterklaasmagazijn behoudt zich het recht voor om de informatie op deze website (inclusief de tekst van deze disclaimer) te allen tijde te wijzigen zonder hiervan nadere aankondiging te doen. Het verdient aanbeveling om deze disclaimer geregeld te raadplegen, zodat u van eventuele wijzigingen op de hoogte geraakt.